Så gör du en snabb och billig renovering av badrummet

Så gör du en snabb och billig renovering av badrummet

Undersökningar har visat att en stor del av de som renoverat badrummet inte har spenderat mer än 50 000 kronor. Det har också visat sig att många av dem som ska göra en badrumsrenovering inom en snar framtid, ungefär en tredjedel, planerar för en budget som inte överstig just 50 000 kronor.

Badrummet ses ofta som det dyraste rummet att renovera – men faktum är att det går att komma undan ganska billigt. Det kan räcka med ganska få och enkla åtgärder för att åstadkomma mycket. Det kan till exempel handla om att byta handfat, blandare och köpa nya badrumsmöbler. Det är när man ska flytta på avlopp, göra nya elinstallationer och riva upp gammalt kakel som kostnaderna ofta sticker iväg snabbt. Ungefär en procent av svenskarna lägger ned mer än 350 000 kronor på sin badrumsrenovering, men merparten lägger alltså betydligt mindre än så. Med rätt åtgärder, och genom att göra så mycket av arbetet själv, kan du komma undan riktigt billigt.

Så vad kan man egentligen göra?

Snygga till fogarna

Ett vanligt problem som är enkelt att åtgärda är att fogarna lätt blir smutsiga efter en tid. Genom att byta färg på dem kan du åstadkomma en hel del förändring i helhetsintrycket av badrummet. Det är billigt, och lämnar rum för kreativitet. De flesta väljer vitt eller grått, men du kan också välja att ta ut svängarna genom att testa en starkare färg. Köp särskild fogfärg för detta.

Kakeldekor

Med kakeldekor kan du snabbt åstadkomma ens stark förändring i badrummet. Förutom att det ger rummet karaktär, så är det också en möjlighet att dölja gammalt och fult kakel. Låt fantasin flöda och styla väggarna som du önskar.

Ge plastmattan ny färg

Om du har plastmatta i badrummet kan du ge den ny färg, som en del i snabb och billig badrumsrenovering. Se till att plastmattan är funktionsduglig innan du gör detta – om inte, bör den givetvis bytas ut. Det finns särskild färg som används just för detta. Tala med din färghandel för råd.

 

Köp en ny spegel

Det är trendigt idag med snygga speglar. Har du ett gammalt spegelskåp kan du till exempel välja bort det till förmån för en större spegel. Det ger en lyxig känsla och är dessutom billigt i inköp. Om du gör det i kombination med nya färger, kakeldekor och uppfräschade fogar – har du plötsligt gjort en snabb och billig badrumsrenovering.