Anlita en städfirma – Att tänka på

Anlita en städfirma – Att tänka på

Funderar du på att anlita en städfirma? Att få hjälp med städningen i olika sammanhang har blivit allt mer vanligt. Tack vare RUT-avdraget kan fler människor ha råd att få hjälp med städningen, men det gäller att hitta en bra städfirma för ändamålet. Idag kan du få hjälp med städning inför en fest, efter en fest eller vardaglig städning i hemmet. Du kan även få hjälp med storstädning och fönsterputs så väl som flyttstädning.

Innan du anlitar en städfirma finns det dock en del saker som kan vara bra att tänka på. De många städfirmor som finns där ute fungerar på olika sätt. Alla har olika villkor så som avbokningsregler eller hur du ska förbereda dig inför städtillfället. När du bokar städfirma ska du därför se till att ha koll på vissa saker.

Hur prissätter städfirman och vad ingår?

Prissättningarna kan variera väldigt mycket beroende på vilken städfirma du väljer. Vissa tar betalt per kvadratmeter, medan andra sätter pris per timme. Det finns för- och nackdelar med båda alternativen. Väljer du en städfirma som har pris per timme för flyttfirma malmö så kan du själv välja hur många timmar du vill ha städhjälp av en städfirma malmö, men å andra sidan finns det då risk för att personalen inte hinner klart med arbetet, om det t.ex. är mycket jobb eller personalen arbetar i olika takt. Pris per kvadratmeter gör att du kanske inte kan välja fritt vad som kommer att ingå i städningen utan får välja färdiga paket, å andra sidan finns det då ingen tidsgräns som styr priset.

Jämför innan du väljer

Precis som när du ska ansöka om ett lån är det viktigt att du jämför städfirmor innan du väljer. Det kan du till exempelvis göra genom att be om offerter från olika företag. I offerten är det viktigt att du är så tydlig som möjligt med vad det är för typ av städning som du söker och i vilken omfattning. På så sätt kan städfirman enklare sätta ihop en offert som passar dig.

När du har samlat in flera offerter kan du i lugn och ro titta igenom dessa för att sedan välja det företag som du tycker om bäst. Titta på avbokningsvillkor, allmänna villkor, vilka städmoment som ingår och om företaget betalar F-skatt och erbjuder RUT-avdrag. Glöm inte bort att även kika på vad som gäller för städmaterial. Vissa företag ser till att ta med sig allt material som behövs ut till kunden, medan andra företag vill att kunden ska ha städmaterialet klart när städningen ska dra igång.

En jämförelse kommer således inte bara hjälpa dig att hitta ett bra pris, utan du kommer att kunna se många andra viktiga saker om företaget. Vad gäller till exempel om du inte har möjlighet att vara hemma vid städtillfället och vilken trygghet och säkerhet kan företaget erbjuda dig när det kommer till utlämning av nycklar till din bostad? Att få städhjälp i hemmet är naturligtvis väldigt skönt, men det gäller att välja städfirma med omsorg så att du kan känna dig nöjd och trygg med en annan människa i ditt hem.